Friday, November 15, 2013

Davy Crockett

   Pondeli, 11.11. 2013
   V pondeli jsme meli naplanovany vylet s nasi skolni skupinou do rodiste Davy Crocketta v okresu Greene. Podle predpovedi pocasi, v pondeli bude jeste hezky, ale zbytek tydne bude zima. Proto jsme se rozhodli jet v pondeli, protoze jsme si chteli uzit hezkeho podzimniho pocasi. Behem vikendu jsme se ucili, kdo Davy Crockett byl. Musim priznat, ze Stevie o to absolutne nemel zajem. Hanicce se libilo vymalovat si omalovaky s Davy Crockettem a take se s tatou divala na filmy o Davym.
   Kelly a Alex byli jedini, kdo se s nami sesel. Sedli jsme si u reky Nolichucky and snedli jsme obed. Pak jsme se sli podivat na repliku srubu, kde se Davy Crockett narodil.





   Za srubem byla jeste jedna mensi budova, ktera se detem moc zamlouvala. Nevime, k cemu tato budova mela slouzit, ale na hrani byla perfektni. Kdyz se nam konecne podarilo dostat deti z toho maleho srubu, sli jsme se podivat do muzea. Podivali jsme se na kratky film o mladi Davy Crocketta a pak jsme se podivali na veci, ktere byly v muzeu vystavene.
   Jeden text nas zaujal, protoze popisoval co typicka rodina na konci 18. stoleti vlastnila. Je tezke predstavit si zivot s tak malo vecmi. Toto je seznam majetku, ktery patril Nicholasovi Gentrymu v dobe jeho smrti v roce 1784 (Davy Crockett se narodil v roce 1786).
1 krava, 6 ovci, 1 hrnec, 1 libra a tri ctvrte cinu, 2 male motyky a stary krumpac, 1 sekera a 2 ostri do hobliku, 1 poriz, 1 nuzky na kuzi a britva, 2 udidla, 1 par forem na kulky, 1 tkalcovsky stav, 1 prasnice, 1 kolovrat, 2 mala vedra, 7 lzic, 1 postel a lozni pradlo, 1 Bible, 1 slabikar, 1 nadoba na tuk, 1jalovice a 1 kun 
   Po navsteve muzea jsme sli na hriste. Deti se pekne unavily, a kdyz jsme si sedli do auta, tak Hanicka byla moc mrzuta. Nastesti brzy usnula.
   I pres to, ze Stevie vubec nemel zajem se ucit o Davy Crockettovi pred nasim vyletem, kdyz jsme se vratili domu, stravil cele odpoledne hranim a Davyho a lovenim medvedu.

No comments:

Post a Comment