Monday, September 23, 2013

Prsi, prsi, jen se leje ...

   Nejak to vsechno vychazi. Delala jsem si starosti, ze nebudeme mit dost casu dat opravit nas pick-up. Ale kdyz dnes rano Steve obvolaval obchody, kde by mohl koupit kabel k ovladani brzd u privesu, nasel opravnu, kde to mohli udelat dnes. Pick up jezdi jako novy.
   Cely den prselo a my jsme behali po ruznych mistech, kde bylo treba neco vyridit. Dali jsme vymenit v aute olej, koupili novou nabijecku pro Kindle (Stevie na to hraje hry a tak to budeme hodne pouzivat pri dlouhe ceste autem) a Hanicce jsme koupili par novych kousku obleceni s dlouhymi rukavy.
   Stevie nas dnes rano prekvapil. Davala jsem do kosiku pradlo na prani a on mi povida: "Mami, dej ten kosik pred pracku a ja to tam nandam." Tak jen aby to nebylo naposledy. Moc nas potesil.
   Hanicka si uzivala deste a hrala si s bublifukem. Kdyz prisla zpet dovnitr, byla cela mokra, ale spokojena.
   Pokud si rikate, jakpak zvladaji skolu pri tom stehovani, tak musim rict, ze mame spoustu moznosti, kde se deti neco uci cely den. Proste vyuzivame chvilek, ktere se naskytnou. Napriklad deti nasli v kuchyni mince a Stevie pocital, kolik to je. Procvicil si jak matematiku, tak i rozeznavani ruznych hodnot meny. Potom ho zaujala krabice s cerealiemi - precetl nam slozeni vyrobku. To je moznost procvicit si cteni a naucit se neco o zdrave strave. Cteme knizku Henry a Ribsy. Je to o malem chlapci (je mu asi 8 let) a jeho psovi. Kdyz docteme kapitolu, Stevie napise malou slohovou praci o te kapitole. Napiseme nekolik vet, ve kterych chybi slova. Stevie ta slova doplnuje. Je velmi pysni, kdyz vi, jak cele slovo napsat sam. Slova, ktera nezna bud opise z knizky a nebo mu je nadiktujeme po pismenkach. Dnes byl Stevie nadseny, ze mu prisel postou balicek s dvema novymi knizkami o Henrym.
   Doufame, ze budeme odjizdet v patek - takze nam zbyvaji 3 dny.
  
Hanicka a bubliny.

No comments:

Post a Comment