Saturday, September 21, 2013

Zacatek


   Je 21. zari 2013. Rozhodli jsme se, ze zacneme psat denik o ceste nasi rodiny z naseho soucasneho zivota v Clermont na Floride do naseho noveho domova v Tennessee nebo v Kentucky. Steviemu je 5 let, Hanicce jsou 3 roky. Jsou to bajecne deti.
   Sel jsem do duchodu z serifovy kancelare v Lake okresu. Muj posledni den v praci byl 7. srpna 2013. Katka a ja jsme nadseni z nasi cesty do Tennessee. Uz mame 19 akru v Rutledge - Tennessee, ale rozhodli jsme se, ze budeme hledat vetsi pozemek dale na vychod nedaleko Elizabethton nebo Johnson City. Take se budeme divat v Kentucky.
    Posledni mesic balime, balime a balime. Prodavali jsme veci a to, co se neprodalo, jsme dali mistni charite. Zbyva nam par skladacich stolu, zidly a spousta krabic. Je to bajecne zbavit se veci. Koupili jsme prives, ktery je asi 7 metro dlouhy. Co se nevejde do privesu, to nejede. Take jsme uschovali nektere veci u Davida. Vyzvedneme si je pri prstich cestach na Floridu.
   Snazili jsme se presvedcit mamu, aby se s name odstehovala a nebo se prestehovala k nekomu jinemu. Neni v nejlepsi kondici and nemuze delat spoustu veci, ktere clovek musi zvladnout, aby mohl zit sam. Je presvedcena, ze to zvlade a odmita dat na rady neby nabidky od clenu rodiny. Doufame, ze budev poradku a ze se je podazi uchovat si nezavislost. 
    Zijeme ve starem domu, ktery byl postaven v roku 1923. Jsme to jako rodina pet a pul roku, Steve tu bydlel 14 let. Dum je stale ve stavu potreby oprav, ale misto je moc krasne. Jsme v parku Crooked River Preserve. Mame to spoustu krasnych vzpominek vcetne nasi svatby pod velkym dubem dole u reky. Stevie a Hanicka to vyrostli, je to jejich prvni domov.
   Ted jsme hovorili o tom, kde jsme. Nyni je cas rici, kam chceme jit. Chceme si vytvorit zdravejsi, jedodussi zivot. Katka a ja jsme z soucasti nekolika poslednich generaci, ktere se postupne vzdalovaly od prirozeneho zivota. Jsme kompletne zavisli na masove produkci jidla a nafte. Chemikalie v nasem jidle, vode a zivotnim prostredi nam nici zdravi. Je velmi narocne (a drahe) najit opravdove jidlo, ktere neobsahuje chemikalie a nebo neni geneticky upravene.  Proto chceme najit misto na venkove, kde si muzeme vypestovat vlastni ovoce a zeleninu, vykrmit si vlastni dobytek a nebo ulovit divokou zver, kde se naucime zit podle prirody.
   Take se chceme vzdalit zlocinum a moralnimu upadu, ktere jsou spojene s mesty. Chceme zit na vsi, kde se sousede znaji a pomahaji si.
   A tady zacina nase cesta.
   
   

No comments:

Post a Comment