Monday, January 13, 2014

Jsme doma

   Ani nevim, kde zacit. Nas blog je hodne pozadu, protoze jsme byli zaneprazdneni stehovanim. Pokusim se napsat, co se delo behem poslednich ctyrech tydnu.
   Penize na zaplaceni domu dorazily na nas bankovni ucet v patek 6.12. V pondeli jsme jeli do banky vyzvednout si oficialni sek. Prselo a tak jsem zabehla dovnitr. Steve a deti cekali v aute. Je to poprve, co pisu sek na takovou velkou castku a prekvapilo me, ze mi sek vydali bez Steva. Od tohoto dne Steve varuje jine muze, ze jim manzelky mohou vybrat ucet.
   Podepsani smlouvy bylo naplanovano na 10:30 v utery rano. Domluvili jsme se s prodavajicimi, ze v 9 hodin rano dorazime na posledni inspekci. Jeste meli v dome par veci a velkou hromadu v garazi. Ale jinak byly oba domy v kondici, ve ktere jsme je ocekavali. Po podepsani smlouvy Linda a Bob potrebovali dve hodiny, aby jeste dobalili poslednich par veci. Nechali ty veci v garazi a domluvili jsme se, ze si pro ne prijedou za dva tydny. My jsme sli na obed a pak do bytu, abychom si sbalili nase veci. Necheli jsme v byte spat uz ani jednu noc a sbalili jsme si jen to, co jsme potrebovali na prespani (v podstate matrace, obleceni a toaletni potreby). Byli jsme moc radi, ze jsme spali doma.

Hanicka si hraje v nove domove

Baletka Hanicka v novyh botach do snehu v den, kdy jsem se stehovali


   Den po uzavreni smlouvy jsme jeli vyzvednout veci z modreho privesu. Cestou jsme se stavili v obchodu s nabytkem, kde jsme meli objednane dvojkreslo. 
   Kdyz jsme se nastehovali, objevili jsme jednu neprijemnou veci. Nasi sousedi dali na strom smerem k nam novou ceduli s napisem "Soukromy pozemek, vstup zakazan!". Prislo nam to divne, protoze nas neznaji a jeste jsme ani nicim neotravovali. 
   I pres to, ze je pouze zacatek prosince, kazdy den na pripada jako vanoce. Ve ctvrtek 12.12. nam privezli novou pracku a susicku. Je fajn mit novou pracku, ale jeste lepsi je, ze nemusime jezdit do pradelny.
   Take jsem si objednala cesnek na zasazeni. V teto zone by se mel cesnek sazet v rijnu a listopadu, ale rekla jsem si, ze v nejhorsim mi nevyroste. Zasadila jsem tri rady. Trvalo mi to dlouho, protoze jsem musela rozkopat travu, odstranit plevel a kameny. Ale puda je tu moc pekna zejmena, kdyz to srovnam s tim piskem, ktery jsme meli v nasi stare zahradce.


Hanicka zaleva cesnek

Take pomohla hrabat listi, ktere jsme dali na vrch

Steve instaluje nove zamky 

Postupne vybalujeme

Nase luxusni loznice (matrace na podlaze)

Detsky pokoj dva dny po nastehovani

   Jsme doma pouze dva dny a boli nas vsechno (hlavne zada). Ale jsme moc radi, ze jsme doma. 


   

No comments:

Post a Comment