Monday, January 13, 2014

Skolni den

   Vzhledem k tomu, ze jsme meli co delat se stehovanim, zadna formalni vyuka se nekonala. Odvezli jsme si posledni veci z bytu a ve stredu 18.12. jsme sli byt uklidit. Vratili jsme klice a dostali jsme zpet nas vklad. Jsme vdecni, ze nas nechali v byte bydlet i pres to, ze to bylo na tak kratkou dobu.
   Ve ctvrtek jsme meli prvni skolni schuzku v nasem dome. Prijeli k nam dalsi dve rodiny a deti delali snehulaky z ponozek naplnenych rizi. Snehulaci se povedli a ted bydli nad nasim krbem.


   Byl to moc fajn den. Kelly a Darin prijeli s Alexem a Gloria prijela se Zekem, Zephem, Danielem a Grace Marii. Darin si povidal se Stevem a Davidem a deti si hraly zatim, co ja jsem si povidala s Kelly a Glorii. Take jsem si uzivala chovani miminka Grace Marie. Je strasne spokojene miminko. Naplanovali jsem si rodinny vecer (nebo odpoledne) her. Zacneme v lednu a budeme se stridat, kde se sejdeme. Deti jsou dost stare na to, aby si hraly sami a my budeme hrat hry.
   V patek prijeli byvali majitele pro jejich veci v garazi. Prisli se sousedy, kteri dali na strom tu ceduli "Vstup zakazan!" Steve se souseda zeptal, proc tam tu ceduli dal. Soused mu rekl, ze nechteji, aby jejich psi pokousali nase deti. Steve mu rekl, ze si deti umime pohlidat a ze davat ceduli na strom nebylo moc hezke. Jsem tak rada, ze Steve umi rict na rovinu, jak to je. Je bych nemela odvahu neco rict. Bylo zajimave, ze daji ceduli pro nas, ale oba chodili po nasi zahrade a garazi. 
   Do vanoc uz zbyva jen sest dni a my vybalujeme, varime a ukladame veci. Steve si postupne organizuje garaz. Take jsme si objednali cele prase, ktere by melo byt pripravene na vyzvednuti kratce po vanocich. Koupili jsme velky mrazak a vyzvedli jsme si ho 23.12. Pred dvema tydny jsme si objednali mensi mrazak (asi polovicni) z Home Depot, ale kdyz ho Steve jel vyzvednout, tak ho nemohli najit. Steve tam dlouho cekal nez zjistili, ze ho nemaji a byl z toho cekani nevrly. Rekl jim, aby mu vratili penize. Nakonec to bylo dobre, protoze jsme nasli jednou takovy mrazak za velmi dobrou cenu v Lowe's. A kdyz jsme sli platit, tak nam rekli, ze je nam jeste dalsi sleva 70 dolaru. Takze nakonec to vsechno dopadlo dobre.
  Take jsme zasadili zbytek cesneku. Mame zahradku asi 2.5 m x 2.5 m. Kdyz se nam postesti, budeme mit v lete cesnek, A kdyz ne, tak mame aspom malou zahradku vykopanou.

No comments:

Post a Comment