Monday, January 13, 2014

Vesele vanoce

  Jsme vdecni, ze slavime vanoce v nasem novem domove. Take jsme stastni, ze David prijel, aby s nami mohl byt na svatky. Stevova mama se necitila na let do Tennessee a stravila vanoce s tetou Sally a strycem Ottou.
   Kdyz jsme se probudili rano na stedry den, venku poletovaly male snehove vlocky. Nebylo jich moc a hned jak dopadly, tak roztaly. Ale postupne byly vlocky vetsi a vetsi  meli jsme dost snehu na to, aby si deti udelaly par snehovych kouli a sjeli si parkrat na pekaci.
   Na stedry vecer jsme si udelali tradicni ceskou veceri. Meli jsme rizky a bramborovy salat. Jedli jsme brzy, aby si deti mohly uzit darku. Katcina mam byla s nami na Skypu, kdyz deti rozbalovaly darky. Jsme radi, ze u toho babicka mohla byt a videt detske nadseni (zejmena Haniccino). Stevova mama deti sledovala na Skypu pozdeji. Predvadely ji, jak se ucily strilet sipy novymi luky.
   Letos jsme poprve dali detem penize, aby mohly koupit darek jeden druhemu a take pro nas. Nejvetsi legrace byla, ze neumeji udrzet tajemstvi. Oba byli nadseni, ze mohli darky zabalit a pak se divat, jak jsme si je rozbalili.
Stevie a Hanicka premysli, co v tech darcich je

Co to muze byt?

V noci Santa prinesl vice darku

   Na vanoce 25. 12. deti prisly k nam do postele nez rozbalily darky. Hanicka dorazila nekdy v noci, byla rozespala a ani si darku od Santy nevsimla. Stevie rano vstal, prohledl si, co bylo pod stromkem a pak prisel k nam do postele. Kdyz jsme se ho ptali, jesli Santa neco prinesl, tak Hanicce oznamil, ze dostala kolo. Vstali jsme a sli jsme rozbalit darky.
   Kdyz si deti rozbalily darky, zacala jsem varit slavnostni obed. Varila jsem nase tradicni jidlo - pecenou krutu, nadivku z kukuricneho chleba, stavu a zeleninu. Po obede jsme sli ven, aby Stevie vyzkousel svoji novou ctyrkolku.















No comments:

Post a Comment