Sunday, October 6, 2013

Vsechno vychazi

   Streda 2.10.2013 byla uplne fantasticka. Nas puvodni plan byl sejit se s Judy (pani z realitni kancelare) a jit se podivat po domech a pozemcich. Ale nakonec to byl uplne jiny den, vsechno vychazelo samo od sebe a my jsme delali to, co se naskytlo. S vyjjimkou mirneho zadrhele, o kterem jsme se dozvedeli vecer, to byl perfektni den.    
   Rano bylo krasne, slunecne s prijemnou teplotou okolo 12-14 stupnu Celsia. Byla to hezka zmena pro nas, kteri jsme prijeli z tropickeho horka na Floride. Sli jsme do Cracker Barrel na snidani a pak jsme se sesli s Brianem, abychom prevezli nas prives do jeho skladu. Hotel nemel parkoviste ro privesy a nebylo to tam moc bezpecne. Zejmena, kdyz v tom privesu mame vse, co vlastnime. Brian nam nabidl zaparkovat prives v jeho skladu v podstate zadarmo. Ani jsme nevedeli, ze vlasni skladni prostory. Rekl nam o tom v utery vecer, kdyz nam nabidl misto na zaparkovani privesu. Take nam dal jednu skladovou mistnost pro nase kola. Nechame je tam dokud se neprestehujeme do bytu. A to nejlepsi bylo to, ze to skladiste bylo asi kilometr a pul od hotelu.
   Brian take mluvil s jinym agentem z realitni kancelare, ktery nam nabidl pronajem domu. Jeli jsme se na ten dum podivat. Dum byl na velmi hezkem miste, ale byl zatuchly. Uz tam delsi dobu nikdo nebydlel a bylo to videt (a citit). Nelibil se nam. Po prohlidce domu jsme zasli s Brianem na obed a pak jsme vyrazili na hriste. Stevie a Hanicka potrebovali probehnout se na cerstvem vzduchu. Kdyz jsme prisli na hriste, byla tam maminka s dvema malymi chlapci - bylo jim 5 a 2 roky. Rekla nam, ze se pristehovali z Georgie pret tydnem a ze take zacinaji s domaci skolou. Ani se nam nechtelo verit, kolik toho mame s touto rodinou spolecneho. Byli jsme moc radi, ze jsme je potkali, a doufame, ze je brzy uvidime znovu. Uz tu mame nove kamarady.



   Po hristi jsme sli na postu pronajmout si postovni shranku. Je to oficialni - mame adresu v Tennessee.    
   Protoze jsme nemeli nic lepsiho na praci, rozhodli jsme se podivat na dum, ktery se nam z fotek nejvic libil. Pujdeme se tam podivat ve ctvrtek s Judy, tak jsme projeli okolo a pokracovali v ceste. Cestou jsme videli nekolik ceduli, ktere nabizely misto k pronajmu. Zavolali jsme na cisla na ceduli a nasli jsme nas novy domov (aspon na pristich par mesicu). Je to v bytovem komplexu, ktery vlastni starsi manzelsky par a byli ochotni udelat vyjjimku a pronajmout nam byt na 3 mesice (normalne pronajimaji minimalne na pul roku). Byt ma dve loznice, obyvak, kuchun a kouplenu a je ve velmi tiche oblasti. Za budovou je obrovska louka, kde si deti mohou hrat. Cena je take velmi dobra. Minula najemnice se vystehovala pred dvema dny a vcera dali ceduli k silnici, ze maji volnou jednotku. 
   Vecer jsme se stavili v samoobsluze s prirodnimi potravinami a nakoupili jidlo na svacinu a snidani. Deti byly v sedmem nebi, stastne, ze si koupily zdrave jidlo.
   Cely den byl perfektni az na maly zadrhel, o kterem jsme se dozvedeli vecer. Kdyz jsme se vratili do hotelu, Steve volal na oddeleni duchodu, aby si vyzadal prevedeni prvni castky z jeho duchodu. Planovali jsme, ze tyto penize budou na vklad na dum a pozemek. Take je chceme pouzit na zaplaceni zivotnich nakladu na prvnich par mesicu. Prvni vyber je pouze pro duchodce, kteri maji aspon 25 let sluzby klasifikovane jako specialni rizikova sluzba. Ti, kteri nemaji 25 let, musi cekat 3 mesice (v nasem pripade az do 1.12.2013). Nez Steve odesel do duchodu, volal jim nekolikrat, aby se ujistil, ze bude mit 25 let. A pokazde mu rekli, ze je ma. A tak jsme byli neprijemne prekvapeni, kdyz nam rekli, ze ma pouze 24.99 let a ze bude muset cekat az do prosince 
   Protoze bylo skoro osm vecer, museli jsme cekat az do zitrka nez muzeme zavolat zpet a zjistit, v cem je problem. Take jsme premysleli o tom, z ceho budeme financovat pristi dva mesice. 
  Kdyz Steve volal zpet ve ctvrtek, zastupce investicni firmy zavolal na oddeleni duchodu. Tam mu rekli, ze Steve ma 25 let, ale to system neopravilo a penize mu nemohou vydat. Rekli nam, ze to presetri a zavolaji zpet, proc jeden system ma 25 let a druhy 24.99. Doufame, ze se vse vyresi, ale zatim budeme fungovat za predpokladu, ze nebudeme mit pristup k hotovosti do prosince.

No comments:

Post a Comment