Thursday, October 31, 2013

Skolni vylet do parku na hore Bays 30.10.2013

   Dnes jsme meli prvni oficialni skolni vylet nasi nove skupiny rodin, ktere uci doma. Sesli jsme se s maminkami Kelly, Rachael a Glorii a jejich kids (vetsina jsou kluci) v parku Bays Mountain (Hora Bays) v Kingsportu. Je to nejvetsi mestsky park v Tennessee (vice jak 1.400 hektaru). Sesli jsme se na obed a udelali si maly piknik. Pak jsme si sli koupit listky na projizdku lodi ve 3 hodiny odpoledne.


   Naplanovali jsme si tento vylet na stredu, protoze kazdou stredu ve 14 hodin krmi vlky. Kdyz jsme si koupili listky na lod, sli jsme na prochazku parkem kolem jezera. Take jsme se divali na vydry, sovy a srny. Pocasi bylo prijemne a vsude okolo byly krasne podzimni barvy.
Hanicka s novym kamaradem Zanderem

Na prochazce okolo jezera

Albinska srna

Peti-leti kluci

Hanicka si hraje s kluky

Hanicka byla unavena, jeji vysvetleni bylo, ze
"to bylo moch chozeni na jeji lechtave nozicky"

   Kratce pred drhou jsme se zastavily u vybehu pro vlky, abycho videli jejich krmeni. Spravce parku prinesl jidlo - asi 15 kg mleteho masa, 5 kg pro kazdeho vlka. Krmi je dvakrat tydne ve stredu a v sobotu. Spravce parku nam vysvetlil, ze v divocine vlci jedi jednou za tyden asi 10 kg masa. Cekali jsme, cekali, ale nedockali se. Ocividne vlci nemeli hlad. Sli jsme okolo vybehu na druhou stranu, abychom se na ne podivali.
One of the 3 wolves that live at Bays Mountain Park

   Stevie a Hanicka meli hlad a my jsme se vratili do auta dat jim svacinu. Po svacine jsme se sesli zpet s nasi skupinkou u nastupu na lod. Jeli jsme na 30ti minutovou projizdku.
Hanicka na lodi

Bobri stavba
Je asi 30 let stara a zdi jsou asi 60-90 cm silne

Stevie s Evanem, Zanderem a Rachael

   Po projizdce lodi jsme sli zpet do muzea, kde meli velka akvaria, vystavu o dinosaurech a jeskyni pro deti. Detem se ta jeskyne moc libila a Stevie nam rekl, ze mame postavit dum s jeskyni. Kdyz si deti vyhraly v jeskyni, sli jsme zpet do auta a jeli jsme domu. Byli jsme unveni a hladovi a tak jsem se stavili v restauraci nedaleko naseho bytu. Nelibila se nam. Bylo to drahe a jidlo nam nechutnalo, bylo to moc korenene pro deti. Tak uz sem zpet nepujdeme.
   




No comments:

Post a Comment