Friday, October 11, 2013

Zpet k hledani domu

   Dnes je patek 11.10. a my jsme se divali na nekolik domu, ktere jsme povazovali za docasne bydleni. Jsou domy na mensich pozemcich, ale rikali jsme si, ze pokud se nam budou zamlouvat, muzeme se tu zabydlet a cekat, az to perfektni misto bude na prodej.  
   Rano jsme se sesli s novym agentem Penny v dome na Sally Cove Creek ulici. Dum byl skoro novy na 2.5 hektarech. Na fotkach to vypadalo krasne, ale nebylo to ono. Zasli jsme na objed v restauraci Lonestar v Elizabethtonu (bylo to drahe a nic moc) a pak jsme se sesli s Judy. Sli jsme se podivat na dum v Hamptonu. Nikdo v tom domu nebydlel uz vice nez sest mesicu a cely dum byl zatuchly. Dale jsme se jeli podivat na dum v Johnson City. Tento dum mel par hezkych detajlu, ale celkove se nam nezamlouval. Vyrazili jsme na malou projizdku do Flag Pond. Jeli jsme se podivat na starou farmu.
   Flag Pond je mala vesnice kousek od hranice se Severni Karolinou. Je to uprostred Apalacskeho pohori, moc krasna oblast. Vypada to, ze je to uplny zapadakov, ale je to jen 1.5 km na dalnici, 30 minut cesty to Johnson City a 30 minut to Asheville v Severni Karoline.
   Ten dum, na ktery jsme se jeli podivat byla stara farm postavena v roce 1916. Dum byl moc krasny na osmi hektarech. Ale take potreboval spoustu oprav - nove podlahy, nova okna, nove elektricke vedeni, novou kuchyn, atd. Kam se clovek podival, tam byla prace. Mozna, ze by se nam to zamlouvalo vic, kdyby jsme nestravili poslednich par let v dome, ktery byl postaven v roce 1923. Uvazovali jsme, ze by z toho mohl byt hezky penzion. Je to moc hezky dum s historii, ale nam se nechce do takovych oprav.
   Potkali jsme se tam s majitelem domu. Jeho pradedecek ten dum postavil. Ulice, na ktere je, se jmenuje Sams Lane - byla pojmenovana po jeho pradedeckovi. Kdyz jeho pradedecek zil ve Flag Pond, bylo tam 41 obyvatel (myslim, ze dnes je jich asi 2.700). Jejich rodina vlastnila spoustu pozemku v teto oblasti a Sams Gap (Samsova Propast) je take po nem pojmenovana. Sams Gap je nejvyssi bod, pres ktery vede dalnice I-26. Sams Gap je misto, kde se prejizdi ze Severni Karoliny do Tennessee.
   Rodina, ktere dum patri, udelala hodne prace vcetne noveho potrubi a strechy. Ale behem let take zakryli 4 krby, ktere vyhrivaly dum. Vedle domu byla mala budova, kterou pouzivali pro chlazeni. Odvadeli tam vodu z potoka do male nadrze a do vody davali potraviny, ktere potrebovali chlazeni.
   Detem se libilo behat okolo domu. Bylo tam hodne mista a take misto na zahradu. Tady je par fotek z teto hezke farmy.



Stevie a Hanicka cekaji v aute zatim, co se tata diva po kopcich

   Cestou zpet jsme jeli po malych silnicich pres Erwin a Unicoi. Zastavili jsme se v Ole Barn (Stara stodola) na veceri. Jidlo bylo fantasticke. Bylo to nejlepsi jizni jidlo jake jsme kdy v Tennessee jedli. Meli tu male hriste pro deti a take zviratka. Moc se nam tu libilo.










No comments:

Post a Comment